Dingendie je kunt doen in Amsterdam als het regent

Je bent nu dus gewaarschuwd voor het klimaat in Holland. Niet te warm, niet te koud, maar weer bedacht op neerslag. Toch is regen niet echt een drama. Het hele land is erop gebouwd om te leven met de regen. De Nederlanders zijn geweldig innovatief en weten zeker ook met water wel om te gaan!
Hier volgen enkele tips voor dingen die je tijdens je vakantie in Amsterdam kunt doen wanneer het regent:

Bezoek een museum!

Amsterdam heeft meer dan 20 verschillende prachtige musea: Met de speciale museumkaart die je bij elk museum kunt aanschaffen krijg je een flinke korting op de toegangsprijs en het is dan ook zeker de moeite waard om je hierover te laten informeren. De Top 5 van bekende musea die je echt moet zien in Amsterdam zijn.

1. Het Stedelijk Museum

%d0%be%d0%be111In het Stedelijk museum wordt moderne kunst getoond en prachtige tijdelijke voorstellingen. Voor iedere liefhebber van cultuur en kunst een echte must. Het museum ligt centraal gelegen in de stad, vlakbij het Rijksmuseum, het Concertgebouw en het Van Gogh museum.

2. Het Anne Frank Huis

%d0%be%d0%be112Dit is het huis waarin in de 2e Wereldoorlog het joodse meisje Anne Frank haar dagboek schreef.
Zeer indrukwekkend persoonlijk verhaal wat veel vertelt over de geschiedenis van Nederlanders ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

3. Het Seksmuseum

%d0%be%d0%be113Niet ver van het centraal station, zodra je de binnenstad inloopt en vlakbij het bekende “Red Light District” oftewel De Wallen, ligt het ” Temple of Venus” of het Sexmuseum. Hier worden sekspeeltjes door de eeuwen heen tentoongesteld en een betere locatie voor dit museum kunnen we niet bedenken. Niet alleen verbazend, maar ook amuserend en educatief.

4. Het tattoomuseum

%d0%be%d0%be114De wereldbekende tattoo artiest Henk Schieffmacher heeft in deze kelder die vroeger het clubhuis was van de Hell’s Angels (die zitten nu aan de overkant van de gracht) zijn privé verzameling tentoon gesteld. De tentoonstelling bevat curieuze mummies met tatoeages, maar ook  een prachtig schilderij in de vorm van ingelijst mensenvel waarop tatoeages zichtbaar zijn. En mocht je geïnspireerd raken, naast het tattoo museum vind je zijn tattoo shop waar je je eigen lichaam kunt laten verfraaien met een mooie tatoeage.

5. Hash, Marihuana en Hempmuseum

%d0%be%d0%be115Dit museum bevindt zich midden op de Wallen van Amsterdam. Hier kan de bezoeker alles te weten komen over hoe deze producten vervaardigd worden, de eerste hash-handel, wiet verbouwen en de verschillende manieren en attributen om deze prachtige softdrugs te gebruiken. In de naastgelegen coffeeshop bent u van harte welkom om na uw bezoek nog eventjes te komen nagenieten van een heerlijk kopje thee of een non-alcoholisch drankje 😉

Ga een café binnen!

Even schuilen voor de regen kan prima in een van de gezellige cafés die overal in de stad te vinden zijn. Vaak is er ook een kleine menukaart waar de heerlijkste hapjes op staan. Proef eens een traditioneel Hollands kaasplankje, een portie vlammetjes of bitterballen.

Ga winkelen of een overdekt winkelcentrum in

De winkelstraten van Amsterdam zijn heel goed te bezoeken tijdens de regen. Heel veel winkels hebben luiken en grote deuren zodat de bezoeker heel gemakkelijk van de ene overdekte winkel naar de andere kunt hoppen. Winkels zoals de Bijenkorf, V&D, Xenos, H&M hebben verschillende etages waar de bezoeker gerust een uur of twee heerlijk in kan rondneuzen. De meeste van deze zaken hebben ook een corner met een leuk uitzicht over de winkelstraat met een uitgebreid aanbod van vers gebak, broodjes en koffie. Hier is het absoluut geen straf om een uurtje te wachten tot de bui over is!