Welke kleren moet je meenemen voor een vakantie in Nederland?

Wanneer je in een land op vakantie gaat of erover denkt om te gaan emigreren is het altijd de vraag: welke kleren moet je meenemen? Hier volgen enkele kledingtips voor je verblijf in Nederland.

Welke kleren moet je meenemen voor een vakantie in Nederland?

In Nederland heerst een gematigd zeeklimaat. Dat wil zeggen dat het gematigde winters kent, koele zomers, en behoorlijk veel neerslag. De behuizing van de Nederlanders is prima op dit klimaat aangepast. Nagenoeg alle huizen hebben centrale verwarming en zijn waterdicht, maar hebben ook een goede ventilatie, en voldoende ramen om het zonlicht binnen te laten. Behalve in de zomermaanden speelt het leven van de Nederlanders zich vaak overdekt af. Er zijn overdekte uitgaansgelegenheden, winkelcentrums en zelfs overdekte buitenterrassen en pleinen.

Wat dragen de Nederlanders?

%d0%be%d0%be109De standaardoutfit zou kunnen zijn: dichte schoenen met sokken, pantalon of jeans, en een t shirt met lange mouwen of een dunne trui. Met dit soort kleding kun je eigenlijk zonder veel problemen het hele jaar goed mee uit de voeten. Afhankelijk van het jaargetijde kun je daarop kleine aanpassingen maken.

Speciale winterkleding.

In de winter wordt het niet echt koud in Nederland, toch kan de temperatuur dalen tot -10 graden. Ook kan er een koude wind waaien en door de vochtigheid en neerslag kan het heel koud aanvoelen. De meeste Nederlanders hebben dan ook een echte winterjas. Daarnaast worden ook wanten of handschoenen gedragen, een muts op gezet en een sjaal om de nek gedragen. Onder deze kleding zit nog steeds de normale jeans, gewone sokken en schoenen met misschien een iets dikkere trui.

Kleding voor de lente ende herfst.

%d0%be%d0%be110Februari is meestal de koudste maand in Nederland. Hierna kunnen vaak de extra attributen zoals wanten, handschoenen, muts en sjaal weer opgeborgen worden tot het volgende jaar. De echte winterjas kan vervangen worden door een jas die niet zo dik is, maar toch nog steeds goede bescherming biedt tegen de koude regen. Vooral fietsers – en dat zijn er veel in Nederland – dragen veel speciale regenkleding over hun normale kleding. Deze regenkleding bestaat uit een dunne broek en jas, gemaakt van waterafstotend materiaal. In de meeste gevallen laten deze kledingstukken zich heel gemakkelijk opvouwen tot een klein pakketje waardoor het handig word om mee te nemen. Ook een paraplu is één van de attributen die je in deze tijd veel op straat ziet. Regenkleding en paraplu’s kun je in nagenoeg iedere grote winkelketen, fietsenwinkel en tankstation aanschaffen tegen een zeer redelijke prijs.

Kleding voor de zomer

De zomerkleding verschilt niet veel van de basis kleding. Schoenen, sokken, pantalon of jeans en een lichte trui of T-shirt. In Nederland is het niet heel vaak “ korte broeken” weer. De bikini kunt u eigenlijk gerust thuislaten. Mocht u toch overvallen worden door warm en zonnig weer dan wordt er vaak gesproken over een (korte) hittegolf en kunt u dergelijke kledingstukken altijd nog aanschaffen. In de zomer wordt het wel altijd aangeraden om iets met lange mouwen mee te nemen of een dun jasje. De temperatuur zal bij bewolking en na zonsondergang altijd enkele graden afnemen.